Bra aktiepoddar

Aktiepoddar är ett bra sätt att skaffa sig både kunskap och inspiration. Att själv kunna välja när man vill lyssna är också en stor fördel. För dig som är intresserad finns ett brett urval, oavsett om du är nybörjare eller varit med ett längre tag.

Börspodden

En av de äldsta poddarna inom börs och finans. Har varit med sedan 2013 och leds av John Skogman och Johan Isaksson. Det släpps ett nytt avsnitt varje vecka, där de analyserar allt från världens börser till mindre reflektioner i vardagen. Deras olika personligheter gör att det skapas en bra dynamik med olika perspektiv. Från tid till annan gästas också podden av diverse finansprofiler.

Avanzapodden

Är en podcast av Avanza som tar upp det mesta som har med privatekonomi och börsen att göra. Den leds av Nicklas och Johanna, som både jobbar för Avanza. Det kommer ett nytt tema och avsnitt varje torsdag.

Sparpodden

Sparpodden är Nordnets podd och har varit med länge. Första avsnittet sändes redan 2013, då med Gunther Mårder och Jan Dinkelspiel. Idag är det Alexander Gustavsson tillsammans med Frida Bratt som har hand om den, båda anställda på Nordnet. Precis som namnet indikerar så tar podden upp frågor kring sparande. Genom åren har det blivit en del avsnitt och det kan därför vara bra att kolla i arkiven. Avsnitten är normalt 40-50 min långa och ett nytt släpps varje onsdag.

Börssnack med Hansén & Olavi

Börssnack är en podd med Erik Hansén & Jonas Olavi. Båda kända finansprofiler. Fokuset ligger på vad som styr de finansiella marknaderna och teknisk analys. Ämnen som diskuteras kan vara aktuella rapporter, centralbanker eller momentum strategier. De bjuder också regelbundet in förvaltare som ger sitt perspektiv på marknaden.

Kvalitetsaktiepodden

Diskuterar kvalitetsbolag med fokus på fundamental analys. Perspektivet är långsiktigt och investeringsfilosofin är inspirerad av Warren Buffert och Peter Lynch. Podden drivs av Ola & Claes, som till vardags jobbar med värdeinvesteringar. Det kommer normalt ett avsnitt varannan vecka.

Fill or Kill

En podcast som drivs av två traders. Fokus är primärt på kortsiktiga case och livet som trader, men det förekommer också annat. Är även aktiva via hemsidan med samma namn, samt på twitter. Kommer ett avsnitt varje vecka.

Aktiepodden

Aktiespararnas egen podcast. Diskuterar börsen i allmänhet samt enskilda aktier. Fokus är långsiktiga investeringar som bygger på fundamental analys. Utgår i grunden från Aktiespararnas gyllene regler. Ett nytt avsnitt kommer varannan vecka.

Rika tillsammans

Rika tillsammans är en podcast av Jan och Caroline Bolmesson. Paret har sedan 2007 bloggat om privatekonomi, men har på senare år även kompletterat med en podcast. Genom deras egen resa mot bättre privatekonomi försöker de inspirera andra. Varje vecka kommer ett avsnitt med tips för att ta ditt sparande till nästa nivå.

Analyspodden

Analyspodden är en produkt från dagens industri. Varje vecka går ett par medarbetare från tidningen igenom de senaste händelserna på börs och makrofronten. Varje avsnitt är ungefär 30-minuter långa och släpps varje fredag.

Investeraren

Investeraren är en podcast av Nicklas Andersson och är en fortsättning på en tidigare podd, pratapengar. Varje måndag går Nicklas igenom ett nytt tema. Ofta ligger fokuset på börsen, där han samtalar med investerare, förvaltare och en och annan börs vd.