Aktieböcker för nybörjare

Här kommer tips på bra aktieböcker för nybörjare. Det finns många bra böcker för den som vill lära sig mer om aktier och investeringar. Har i detta fall valt några som är bra att börja med. Flertalet av dessa finns även som ljudböcker.

  • Investeraren – Allt du behöver veta om finansmarknaden, av Jonas Bernhardsson.

Detta är en heltäckande bok som går igenom allt från historiska bubblor till nationalekonomi, teknisk & fundamental analys och hur din personlighet spelar in. Har du precis kommit igång med aktier kan detta vara en bra bok att börja med. Passar även för den som varit med en tid och vill fördjupa sig i vissa delar.

  • Den enkla vägen – Bli rik på aktieutdelning, av Marcus Hernhag.

I denna bok har Marcus Hernhag fokuserat på utdelningsaktier och strategier kring det. Här får du lära dig vad utdelningsaristokrater är och vad det innebär att ha en utdelningsbombmatta. Han frågar också vad rikedom är för dig och vad du vill uppnå? Vill du lära dig mer om utdelningsaktier så är detta en mycket bra bok.

  • Ut ur ekorrhjulet – Så blir du ekonomisk fri, av Oskar Lindberg & Maribel Leander Lindberg.

Efter en utlandsvistelse bestämmer sig paret för att ändra livsstil. De ifrågasätter vad de behöver och börjar spara pengar för att uppnå ekonomiskt frihet. Boken handlar om ett sätt att tänka och kan vara bra för den som behöver inspiration samt funderar över hur ett alternativ liv kan se ut. Författarparet bloggar under namnet Farbror Fri.

  • One Up On Wall Street – How To Use What You Already Know To Make Money In The Market, av Peter Lynch.

Denna bok är en klassiker och ger hopp till den vanliga småspararen. Lynch tes är att den vanliga småspararen kan slå proffsen via sin befintliga kunskap. Genom att uppmärksamma varor och tjänster i vår vardag finns det stor chans att tidigt upptäcka vinnare.

  • The Richest Man in Babylon, av George Clason.

Är en fiktiv historia om människor i antika Babylon. Berättelsen utgår ifrån att några personer ber den rikaste mannen i Babylon om råd. Boken är inspirerande och handlar om att kämpa, spara, investera i något man förstår och vara långsiktig.