Tjäna extra pengar hemma

Tjäna extra pengar hemma

Många undrar om det finns något snabbt och lätt sätt att tjäna extra pengar hemma. Det kan vara vid sidan av jobbet eller på annat sätt dryga ut inkomsten. I denna artikel kommer vi gå igenom 10-sätt att tjäna extra pengar hemifrån.

Svara på enkäter/undersökningar

Överallt finns det företag som vill veta vad du som konsument tycker om olika saker. Ett sätt att dryga ut inkomsten är att svara på betalda undersökningar. Några exempel på företag som sysslar med detta:

 • Åsiktstorget
 • Surveybee
 • Din åsikt

Låna ut pengar

Har du extralikviditet så kan du investera pengar i privatlån via plattformar som Brocc och Lendify. Det innebär att du lånar ut pengar till andra privatpersoner mot en ränta. För att öka säkerheten så fördelas dina pengar mellan flera lån. Sen kan du varje månad välja om du vill ta ut din avkastning, eller återinvestera och erhålla ränta på ränta effekten.

Sälj din bilder

Är du intresserad av fotografering och har bilder du anser vara unika? Då kan du lägga ut och sälja dem via bildbyråer på nätet. Detta kan vara ett bra sätt att erhålla passiva inkomster. Några bildbyråer finner du nedan.

 • Mostphotos
 • Shutterstock
 • Istockphoto

Läxhjälp

Det finns många barn som behöver extra hjälp med läxor, både på nätet och som hemundervisning. Har du kompetens inom något visst område kan detta vara ett alternativ till extrainkomst.

Investera i fastighetslån

Via plattformar som Kameo och Tessin kan du investera i fastighetslån knutet till specifika projekt. Varje projekt har angivet en löptid, minsta belopp att investera, samt fastställd ränta.

Frilansare

Har du någon speciell talang, kanske är du bra på att skriva, kan webbdesign, försäljning, programmering eller är musiker. Använd dina kunskaper som frilansare. Det finns idag flera sidor som erbjuder företag att hyra in kompetenta personer inom olika ämnesområden.

 • Frilanspoolen
 • Fiverr
 • Uppwork
 • Gigway

Sälj saker på nätet

De allra flesta har saker liggande som de inte behöver. Genom att sälja sakerna på Blocket eller Tradera kan man lätt tjäna lite extra pengar samtidigt som det frigör utrymme.

En annan variant är att starta en e-handel. Kanske finns det öppningar i någon nisch du länge tänkt på. Här kan hitta starta eget böcker.

Investera i aktier

Har du ett överskott av kapital så finns det möjligheter att investera detta i aktier. Här spelar kunskap och tidshorisont en stor roll. Önskar du en passiv inkomst kan utdelningsaktier vara en variant. Det innebär att du får del av den vinst dina bolag delar ut. För att komma igång med aktiehandel behövs ett konto. Du kan snabbt komma igång via Avanza.

Starta en blogg/hemsida

Alla har något som intresserar dem. Ofta är det många som delar ditt intresse, vilket skapar en marknad. Du kan tjäna extra pengar hemma genom att väcka ett intresse för din blogg/hemsida och sedan länka till relevanta annonsörer.

Att komma igång med en hemsida är ganska lätt. Många webbhotell erbjuder bra mallar. Två större aktörer är Loopia och One.
När du väl kommit igång kan du sedan vända dig till ett eller flera av de annonsnätverk (affiliate) som finns, se nedan.

 • Adtraction
 • Adrecord
 • Tradedoubler

Homepartyförsäljning

Homepartyförsäljning innebär att du bjuder hem och presenterar ett produktsortiment för vänner, familj eller ett nätverk. Du erhåller sen provision på det som blir sålt. Det finns Homeparty för allt från kosmetika till rengöringsmedel.